Oktober 2015 was het weer zover, ons jaarlijkse uitje wat inmiddels een soort traditie geworden is om in de herfstvakantie nog even een weekje de spullen te pakken, inladen en karren maar.

Dit jaar gingen we naar een voor ons nieuw water waar we niet wisten wat ons te wachten stond. Wel wisten we dat het visbestand erg goed was en dat er grote vis op het water aanwezig was. Na zo n paar uurtjes rijden kwamen we in de buurt. De ligging is 35 kilometers van het plaatsje Troyes. Een auto weg door het bos bleek de laatste verharde weg te zijn welke we op de heenweg tegen zouden komen. Ons navigatiesysteem riep ‘ Na 100 meter rechts af ‘ . Rechts af dacht ik bij mezelf, Dit is een bospad waar mensen aan het wandelen waren. Maar zo eigenwijs als we zijn reden we het pad op waardoor de Franse wandelaars wisten dat we niet een van de lokale waren.

Na zo n 3 km een pad met veel bochten, hobbels en hindernissen gevolgd te hebben stonden we plotseling voor een hek met het bord : Etang du Grand Orient. zoals besproken pakte we onze telefoon het belde we de eigenaar van het water. We werden hartelijk ontvangen en kregen uitleg een een korte rondleiding over het terrein. Het gevoel wat ik hierbij kreeg was goed en de regels waren duidelijk. Goede voorzieningen zoals douche, stroom en een ruimte met bank en openhaard waren openbaar en mochten we overal gebruik van maken.

Nadat we de stekken bekeken hadden reden we naar de plekken toe en begonnen we met het uitladen en opzetten van onze spullen. Omdat een gemiddelde visser iets meer meeneemt als nodig werd het al donker en besloten we eerst wat te eten, slapen en de volgende dag alles nog eens opnieuw en goed bekijken.

Vroeg in de ochtend bij zon opkomst worden we gewekt door het mooiste geluid wat er bestaat. Een volle run op een van de hengels aan de linker kant van mij. Na een goede dril komt de eerste mooie spiegel op de kant. Omdat we toch allemaal klaar wakker zijn halen we de hengels in en kiezen nu opnieuw de plekken die we de komende dagen zullen gaan bevissen.

Na ongeveer 3 dagen bleek dat de vis in de hoeken zat van het water en dat resulteerde in een stand van 6 vissen waarvan de zwaarste boven de 20 kg zat. Ook Gino had deze sessie een mooie vis gevangen en dat werd s ochtend gevierd door de eigenaar door een fles champagne open te maken om 08:30 uur. Goed ontbijten schijnt belangrijk te zijn zeggen ze toch?

Het enige verschil tussen de dag en de nacht was dan ook het daglicht. De rust, de omgeving en de natuur zijn dan ook een ware oase voor ons. Het enige wat je ziet en of hoort zijn vossen en overige locale beesten. Wat een geweldige omgeving om te vissen.

Op ongeveer 10 minuten rijden heb je een groot winkelcentrum waar je alle boodschappen en benodigde spullen kan kopen. Iets verder rijden en je treft een hele mooie en goed gesorteerde hengelsport zaak aan.

Eindstand van deze week :

2 x persoonlijke pr verbroken qua gewicht
in totaal meer dan 10 vissen weten te landen.

Mijn psychiater is werkeloos doordat ik totaal tot rust gekomen ben in deze omgeving.

Zeker een aanrader voor iedereen!